ZUPA TAJSKA Z SERKIEM KREMOWYM I MLEKIEM KOKOSOWYM
SKŁADNIKI
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki zielonej pasty curry
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 3 cm kawałek imbiru
- 1.5 litra bulionu warzywnego
- 500 ml mleka kokosowego
- 2 opakowania sera śmietankowego Hochland w krążku
- świeża kolendra
- 10 świeżych krewetek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 10 mini pieczarek
w tym przepisie użyj
PRZYGOTOWANIE:
- W garnku roztop olej kokosowy i przesmaż na nim posiekaną cebulę, czosnek i imbir.
- Dodaj pastę curry i smaż jeszcze przez 2 minuty. Zalej wszystko bulionem warzywnym oraz mlekiem kokosowym i gotuj przez około 5 minut.
- Po tym czasie dodaj krewetki oraz pieczarki i gotuj około 2 minuty, następnie dodaj kremowy serek i poczekaj aż się roztopi.
- Na sam koniec dodaj posiekaną świeżą kolendrę i sos sojowy
- #Średnie
- #Zupa
- #Danie mięsno warzywne
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.