1:00
Średnie
4

ZUPA TAJSKA Z SERKIEM KREMOWYM I MLEKIEM KOKOSOWYM

SKŁADNIKI

  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 2 łyżki zielonej pasty curry
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 3 cm kawałek imbiru
  • 1.5 litra bulionu warzywnego
  • 500 ml mleka kokosowego
  • 2 opakowania sera śmietankowego Hochland w krążku
  • świeża kolendra
  • 10 świeżych krewetek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 10 mini pieczarek
Ser kremowy śmietankowy
w tym przepisie użyj

PRZYGOTOWANIE:

  1. W garnku roztop olej kokosowy i przesmaż na nim posiekaną cebulę, czosnek i imbir.
  2. Dodaj pastę curry i smaż jeszcze przez 2 minuty. Zalej wszystko bulionem warzywnym oraz mlekiem kokosowym i gotuj przez około 5 minut.
  3. Po tym czasie dodaj krewetki oraz pieczarki i gotuj około 2 minuty, następnie dodaj kremowy serek i poczekaj aż się roztopi.
  4. Na sam koniec dodaj posiekaną świeżą kolendrę i sos sojowy
  • #Średnie
  • #Zupa
  • #Danie mięsno warzywne

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.