BRUSCHETTA Z PIECZONĄ KARKÓWKĄ
SKŁADNIKI:
- bagietka
- 1 opakowanie sera kremowego Hochland w bloczku z szynką
- 2 plastry karkówki
- 1 ogórek konserwowy
- gałązka świeżego koperku
- 2 liście sałaty lodowej
Składniki na marynatę:
- 4 łyżki oleju roślinnego
1 ząbek czosnku - 1 łyżeczka ostrej musztardy
przyprawy: oregano, bazylia, sól, pieprz
Sos musztardowy:
- 4 łyżeczki musztardy
- 3 łyżeczki miodu
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- 1 łyżeczka soku z cytryny (opcjonalnie)
PRZEPIS:
Marynata do karkówki: Do miseczki, wlać olej, dodać pozostałe przyprawy, musztardę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Zmieszać. Jeśli marynata wyjdzie zbyt gęsta można dodać więcej oleju. Karkówkę rozbić na grubość ok. 0,5 cm. Każdy plaster obtoczyć w przygotowanej marynacie, mięso najlepiej przygotować min 24h przed podaniem.
Sos musztardowy: składniki zmieszać ze sobą w małej miseczce. Odstawić na pół godziny.
Bagietkę podpiec. Przekroić na pół i posmarować serem kremowym Hochland. Ułożyć przyrządzone wcześniej kawałki karkówki, sałatę lodową, dwa plasterki ogórka oraz sos musztardowy (ilość wedle uznania). Opcjonalnie ozdobić świeżym koperkie
- #Łatwe
- #Przekąska
- #Danie mięsne
- #Danie mięsno warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.