TARTA WARZYWNO-SEROWA
SKŁADNIKI:
- 250 g mąki
- 125 g masła
- 60 g wody
- szczypta soli
- 1 mała cebula
- 1 por
- ser kremowy Hochland Sortett (4 trójkąty: 2 śmietankowe, 1 z szynką i 1 z papryką)
- 2 jajka + jedno żółtko
- szklanka śmietanki 18
- szczypiorek
- dodatkowo warzywa do smaku: cukinia, kalarepa, brokuły itd.
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Zaczynamy od ciasta. Łączymy mąkę z rozdrobnionym masłem, dodajemy żółtko, wodę i sól. Zagniatamy, a następnie wałkujemy na cienki placek. Przekładamy do formy i dokładnie obklejamy brzegi. Nakłuwamy ciasto widelcem w paru miejscach i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15-20 minut.
W tym czasie przygotowujemy farsz, smażąc pokrojone warzywa na patelni.
Wyjmujemy podpieczone ciasto i przekładamy na nie farsz. Następnie robimy sos serowy: śmietanę mieszamy z jajkami i serkiem kremowym(można użyć blendera). Gotowym sosem polewamy tartę i wstawiamy do piekarnika na ok. pół godziny w temp. 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!
W tym czasie przygotowujemy farsz, smażąc pokrojone warzywa na patelni.
Wyjmujemy podpieczone ciasto i przekładamy na nie farsz. Następnie robimy sos serowy: śmietanę mieszamy z jajkami i serkiem kremowym(można użyć blendera). Gotowym sosem polewamy tartę i wstawiamy do piekarnika na ok. pół godziny w temp. 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!
- #Przekąska
- #Danie warzywne
- #Trudne
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.