TARTA WARZYWNO-SEROWA
1:00
Trudne
4

TARTA WARZYWNO-SEROWA

SKŁADNIKI:

  • 250 g mąki
  • 125 g masła
  • 60 g wody
  • szczypta soli
  • 1 mała cebula
  • 1 por
  • ser kremowy Hochland Sortett (4 trójkąty: 2 śmietankowe, 1 z szynką i 1 z papryką)
  • 2 jajka + jedno żółtko
  • szklanka śmietanki 18
  • szczypiorek
  • dodatkowo warzywa do smaku: cukinia, kalarepa, brokuły itd.
Ser kremowy Sortett
w tym przepisie użyj

PRZEPIS:

Zaczynamy od ciasta. Łączymy mąkę z rozdrobnionym masłem, dodajemy żółtko, wodę i sól. Zagniatamy, a następnie wałkujemy na cienki placek. Przekładamy do formy i dokładnie obklejamy brzegi. Nakłuwamy ciasto widelcem w paru miejscach i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 15-20 minut.
W tym czasie przygotowujemy farsz, smażąc pokrojone warzywa na patelni.
Wyjmujemy podpieczone ciasto i przekładamy na nie farsz. Następnie robimy sos serowy: śmietanę mieszamy z jajkami i serkiem kremowym(można użyć blendera). Gotowym sosem polewamy tartę i wstawiamy do piekarnika na ok. pół godziny w temp. 180 stopni. Po upieczeniu posypujemy szczypiorkiem. Smacznego!
  • #Przekąska
  • #Danie warzywne
  • #Trudne
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.