AKSAMITNY KREM Z DYNI
SKŁADNIKI:
- 1 kg dyni hokkaido
- 250 ml mleka
- Ok. 750 ml bulionu warzywnego
- 1 cebula
- 1 łyżka masła
- 1 bloczek sera kremowego z ziołami Hochland
- sól, pieprz do smaku
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Dynię obrać, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę, po kilku minutach dodać dynię. Chwilę podsmażać, zalać mlekiem i szklanką bulionu, gotować do miękkości. Dodać pokrojony serek, gotować, aż do rozpuszczenia. Następnie zupę zmiksować, rozcieńczyć wedle uznania bulionem, doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną ziołami, np. szałwią. Smacznego!
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Zupa
- #Danie mięsno warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.