AKSAMITNY KREM Z DYNI
1:00
Średnie
4

AKSAMITNY KREM Z DYNI

SKŁADNIKI:

  • 1 kg dyni hokkaido
  • 250 ml mleka
  • Ok. 750 ml bulionu warzywnego
  • 1 cebula
  • 1 łyżka masła
  • 1 bloczek sera kremowego z ziołami Hochland
  • sól, pieprz do smaku
Ser kremowy z ziołami
w tym przepisie użyj

PRZEPIS:

Dynię obrać, wydrążyć pestki, miąższ pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w drobną kostkę. W garnku rozgrzać masło, podsmażyć na nim cebulę, po kilku minutach dodać dynię. Chwilę podsmażać, zalać mlekiem i szklanką bulionu, gotować do miękkości. Dodać pokrojony serek, gotować, aż do rozpuszczenia. Następnie zupę zmiksować, rozcieńczyć wedle uznania bulionem, doprawić solą i pieprzem, podawać posypaną ziołami, np. szałwią. Smacznego!

  • #Średnie
  • #Danie warzywne
  • #Zupa
  • #Danie mięsno warzywne
  • #Obiad
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.