ROZGRZEWAJĄCY KREM Z SOCZEWICY
SKŁADNIKI:
- 200 g czerwonej soczewicy
- 2 łyżki masła (najlepiej klarowanego)
- 2 ząbki czosnku (lub więcej, wedle uznania)
- 1/2 łyżeczki kuminu, mielonego
- Sól i pieprz do smaku
- 750 ml bulionu warzywnego (lub więcej)
- 1 bloczek sera kremowego śmietankowego Hochland
- Czarnuszka
- ½ łyżeczki kurkumy
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Soczewicę dokładnie opłukać pod bieżącą wodą. Odstawić do odsączenia. W dużym rondlu rozgrzać masło podsmażyć na nim posiekany czosnek i przyprawy, dodać soczewicę, chwilę podsmażyć. Zalać bulionem i gotować ok. 20 minut pod koniec dodając pokrojony w kostkę ser. Zupę zmiksować i podawać posypaną czarnuszką, ze świeżym pieczywem. Smacznego!
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Zupa
- #Danie mięsno warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.