Rogaliki orkiszowe z serkami grzybobranie
1:40
Trudne
8

Rogaliki orkiszowe z serkami grzybobranie

Składniki

Na ciasto

  • 200 g mąki orkiszowej jasnej
  • 200 g mąki orkiszowej pełnoziarnistej
  • 20 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka soli morskiej
  • 1/2 łyżeczki cukru
  • 220 ml ciepłej wody
  • 2 łyżki oleju rzepakowego

Dodatkowo

  • 1 jajko
  • garść czarnuszki
  • 1 krążek sera kremowego Hochland Grzybobranie
Ser kremowy Grzybobranie <!-- trojkaty -->
w tym przepisie użyj

 

Drożdże kruszymy, dodajemy wodę, cukier i 2 łyżki mąki. Mieszamy i odstawiamy zaczyn na 5 minut. Mąkę mieszamy z solą, dodajemy zaczyn, olej i wyrabiamy ciasto do momentu aż przestanie się lepić do rąk. Ewentualnie podsypujemy delikatnie mąką. Zostawiamy do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto rozwałkowujemy na okrąg i dzielimy na 8 równych trójkątów. Na każdy kawałek ciasta nakładamy 1 trójkącik sera Grzybobranie Hochland i zwijamy w rogaliki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki. Posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20 minut w temperaturze 190 °C.

  • #Przekąska
  • #Trudne
  • #Śniadanie
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.