ŁOSOŚ NA SZPINAKU Z SEREM
SKŁADNIKI:
- 1 kg łososia atlantyckiego
- 1 opakowanie sera kremowego Hochland w bloczku ze szczypiorkiem i cebulą
- 1 opakowanie świeżego szpinaku,
- 2 łyżki masła,
- 1/2 szklanki śmietany 18%,
- 3 ząbki czosnku,
- sok z cytryny, sól, pieprz,
- opcjonalnie szklanka dzikiego ryżu, wcześniej ugotowanego
PRZEPIS:
Łososia podzielić na porcje, skropić sokiem z cytryny i wstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie piekarnik rozgrzać do temperatury 180 st. Celsjusza. Każdą porcję łososia umieścić na kawałku folii aluminiowej, doprawić solą, pieprzem, zawinąć. Wstawić do rozgrzanego do temperatury 180 st Celsjusza piekarnika i piec 25-35 min.
Świeży szpinak umyć pod bieżącą wodą, dusić na maśle, dodać śmietanę, ser kremowy Hochland, czosnek, doprawić do smaku. Na talerzu rozłożyć ugotowany wcześniej ryż (opcjonalnie), szpinak, łososia, danie podawać skropione sokiem z cytryny.
Smacznego!
- #Przekąska
- #Danie lekkie
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.