BURGER Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI I SEREM HOCHLAND NA GORĄCO!
SKŁADNIKI:
- ser Hochland Na Gorąco! z szynką i pieczarkami 8 plasterków
- bułka burgerowa 4 szt.
- mielone mięso wołowe 600 g (najlepiej ze szpondra)
- sól, pieprz
- mleko skondensowane niesłodzone 100 ml
- sałata rzymska
- warzywa grillowane np. bakłażan, pomidor, cebula czerwona
- majonez, ketchup
PRZEPIS:
Mięso mielone doprawiamy solą i pierzem dodajemy mleko skondensowane niesłodzone (w celu połączenia się mięsa i aby podbić smak – wówczas nie musimy dodać bułki czy jajek), wyrabiamy, formujemy burgery i grillujemy w zależności od stopnia wysmażenia 3 – 4 minuty. Warzywa doprawiamy ulubionymi przyprawiamy i rumienimy na grillu. Połówki bułki grillujemy, następnie smarujemy z jednej strony majonezem, a z drugiej ketchupem, układamy kolejno sałatę, warzywa, plaster sera Hochland Na Gorąco!, burger, plaster sera, a na koniec drugą połówkę ciabaty.
Smacznego!
- #Łatwe
- #Grill
- #Danie mięsne
- #Danie mięsno warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.