Słodko-kwaśny sernik na orzechowym spodzie
Składniki:
Spód
- Daktyle 1 szklanka
- Wiórki kokosowe 1/2 szklanki
- Migdały 1/2 szklanki
- Pistacje 1/2 szklanki
- Masło 3 łyżki
- Sól szczypta
Masa
- Nerkowce namoczone przez noc 1 szklanka
- Olej roślinny 1/4 szklanki
- Śmietanka kokosowa 1 szklanka
- Ser kremowy Hochland Śmietankowy 2 bloczki
- Wiórki kokosowe 1 1/2 szklanki
- Sok z dwóch limonek
- Ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
- Cukier 1/4 szklanki
Do blendera wrzucamy daktyle, wiórki kokosowe, migdały, pistacje i masło, a następnie wszystko miksujemy. W formie wykładamy papier do pieczenia i kładziemy na nim zmielone składniki, tak aby powierzchnia była równa. Następnie wkładamy formę na 20 min do lodówki.
Do blendera wrzucamy namoczone przez noc nerkowce, śmietankę kokosową, 2 bloczki sera kremowego Hochland Śmietankowy oraz 1,5 szklanki wiórków kokosowych. Na koniec dodajemy sok z dwóch limonek, ekstraktu waniliowego, cukier. Miksujemy do uzyskania spójnej zbitej masy. Następnie wykładamy ją na schłodzonym, przygotowanym wcześniej spodzie i wstawiamy do zamrażarki na min.1 godz. Smacznego!
- #Przekąska
- #Danie lekkie
- #Średnie
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.