1:00
Średnie
6

Słodko-kwaśny sernik na orzechowym spodzie

Składniki:

Spód

  • Daktyle 1 szklanka
  • Wiórki kokosowe 1/2 szklanki
  • Migdały 1/2 szklanki
  • Pistacje 1/2 szklanki
  • Masło 3 łyżki
  • Sól szczypta

Masa

  • Nerkowce namoczone przez noc  1 szklanka
  • Olej roślinny 1/4 szklanki
  • Śmietanka kokosowa 1 szklanka
  • Ser kremowy Hochland Śmietankowy 2 bloczki
  • Wiórki kokosowe 1 1/2 szklanki
  • Sok z dwóch limonek
  • Ekstrakt waniliowy 1 łyżeczka
  • Cukier 1/4 szklanki
Ser kremowy śmietankowy <!-- bloczki -->
w tym przepisie użyj

Do blendera wrzucamy daktyle, wiórki kokosowe, migdały, pistacje i masło, a następnie wszystko miksujemy. W formie wykładamy papier do pieczenia i kładziemy na nim zmielone składniki, tak aby powierzchnia była równa. Następnie wkładamy formę na 20 min do lodówki.

Do blendera wrzucamy namoczone przez noc nerkowce, śmietankę kokosową, 2 bloczki sera kremowego Hochland Śmietankowy oraz 1,5 szklanki wiórków kokosowych. Na koniec dodajemy sok z dwóch limonek, ekstraktu waniliowego, cukier. Miksujemy do uzyskania spójnej zbitej masy. Następnie wykładamy ją na schłodzonym, przygotowanym wcześniej spodzie i wstawiamy do zamrażarki na min.1 godz. Smacznego!

  • #Przekąska
  • #Danie lekkie
  • #Średnie

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.