Kanapki „na bogato” z serem kremowym gouda
Składniki
- 1 chleb żytni na zakwasie
- 1 ogórek zielony
- liście sałaty strzępiastej
- 6 rzodkiewek
- 100 ml pesto bazyliowego
- opakowanie sera kremowego Gouda w plastrach Hochland
Pasta z dyni
- 200 g pieczonego kalafiora
- 200 g upieczonej dyni hokkaido
- 1 łyżka tahini
- 1/3 łyżeczki soli
- świeżo zmielony pieprz
- 1/2 łyżki kurkumy
- 1 łyżka kuminu
- 1 łyżka soku z cytryny
w tym przepisie użyj
Wszystkie składniki na pastę blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Chleb kroimy na kromki. 1 kromkę smarujemy pastą z dyni, drugą pesto. Na pasto układamy liść sałaty, plastry rzodkiewki i ogórka oraz sera kremowego Gouda. Zamykamy kromką z pastą. Kanapkę pakujemy do papierowych torebek. Postępujemy podobnie z kolejnymi kanapkami.
- #Łatwe
- #Przekąska
- #Danie warzywne
- #Śniadanie
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.