Podpłomyki z pieczoną dynią z Serem kremowym Hochland
Składniki
Ciasto
- 500 g mąki pszennej
- ok. 230 ml ciepłej wody
- łyżka oleju
- sól
Dodatkowo
- 2 sery kremowe Hochland z ziołami w bloczku
- 1 czerwona cebula
- 300g dyni bez skóry
- oliwa z oliwek
1. Obraną ze skóry dynię pokrój w mniejsza kostkę. Polej ja oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem a następnie przełóż na blaszke wyłożona papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25-30 minut ( musisz kontrolować miękkość widelcem, ponieważ czas pieczenia zależy od dyni).
2. W tym czasie przygotuj ciasto: W misce przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, łyżkę oleju i wlewaj cienkim strumieniem ciepłą wodę, cały czas zagniatając ciasto. Zagniataj ciasto przez około 5 minut a następnie odstaw je pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 30 minut.
3. Gdy dynia oraz ciasto są już gotowe – podziel ciasto na 6 kawałków, a każdy z nich rozwałkuj na małe, cienkie okręgi. Każdy z nich posmaruj przecierem pomidorowym, połóż pokrojoną w piórka
- #Łatwe
- #Przekąska
- #Danie warzywne
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.