Podpłomyki z pieczoną dynią z Serem kremowym Hochland
1:00
Łatwe
3

Podpłomyki z pieczoną dynią z Serem kremowym Hochland

Składniki

Ciasto

  • 500 g mąki pszennej
  • ok. 230 ml ciepłej wody
  • łyżka oleju
  • sól

Dodatkowo

  • 2 sery kremowe Hochland z ziołami w bloczku
  • 1 czerwona cebula
  • 300g dyni bez skóry
  • oliwa z oliwek
Ser kremowy z ziołami
w tym przepisie użyj

 

1. Obraną ze skóry dynię pokrój w mniejsza kostkę. Polej ja oliwą z oliwek, dopraw solą i pieprzem a następnie przełóż na blaszke wyłożona papierem do pieczenia i wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25-30 minut ( musisz kontrolować miękkość widelcem, ponieważ czas pieczenia zależy od dyni).

2. W tym czasie przygotuj ciasto: W misce przesiej mąkę, dodaj szczyptę soli, łyżkę oleju i wlewaj cienkim strumieniem ciepłą wodę, cały czas zagniatając ciasto. Zagniataj ciasto przez około 5 minut a następnie odstaw je pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 30 minut.

3. Gdy dynia oraz ciasto są już gotowe – podziel ciasto na 6 kawałków, a każdy z nich rozwałkuj na małe, cienkie okręgi. Każdy z nich posmaruj przecierem pomidorowym, połóż pokrojoną w piórka

  • #Łatwe
  • #Przekąska
  • #Danie warzywne
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.