CIASTECZKA FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I SEREM
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 5 kwaśnych jabłek
- 100 g cukru
- szczypta cynamonu
- 100 g płatków migdałowych
- 4 opakowania sera kremowego śmietankowego w bloczku Hochland
- 1 jajko
w tym przepisie użyj
- Jabłka pokrój w kostkę.
- Na patelni rozpuść cukier, a następnie gdy będzie płynny i brązowy. Wrzuć jabłka z dodatkiem cynamonu i smaż przez chwilę, aż cały karmel otoczy jabłka.
- Ciasto francuskie pokrój w kwadraty, a następnie na środek każdego połóż kawałek sera kremowego. Na ser połóż jabłka i płatki migdałów.
- Złóż rogi ciasta francuskiego do siebie i całość posmaruj roztrzepanym jajkiem 5. Tak przygotowane ciasteczka piecz w 190 stopniach przez około 15-20 minut, podawaj ciepłe
- #Łatwe
- #Przekąska
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.