0:45
Łatwe
6

CIASTECZKA FRANCUSKIE Z JABŁKAMI I SEREM

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
  • 5 kwaśnych jabłek
  • 100 g cukru
  • szczypta cynamonu
  • 100 g płatków migdałowych
  • 4 opakowania sera kremowego śmietankowego w bloczku Hochland
  • 1 jajko
Ser kremowy śmietankowy <!-- bloczki -->
w tym przepisie użyj

 

  1. Jabłka pokrój w kostkę.
  2. Na patelni rozpuść cukier, a następnie gdy będzie płynny i brązowy. Wrzuć jabłka z dodatkiem cynamonu i smaż przez chwilę, aż cały karmel otoczy jabłka.
  3. Ciasto francuskie pokrój w kwadraty, a następnie na środek każdego połóż kawałek sera kremowego. Na ser połóż jabłka i płatki migdałów.
  4. Złóż rogi ciasta francuskiego do siebie i całość posmaruj roztrzepanym jajkiem 5. Tak przygotowane ciasteczka piecz w 190 stopniach przez około 15-20 minut, podawaj ciepłe
  • #Łatwe
  • #Przekąska

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.