0:30
Średnie
2

Jajka po szkocku z serkiem kremowym Hochland

Składniki:

  • 2 ugotowane jajka
  • 1 jajko surowe
  • 100 g soczewicy z puszki lub suchej ciecierzycy ugotowanej
  • 1 serek kremowy Hochland z ziołami w bloczku
  • 1 serek kremowy Hochland śmietankowy w bloczku
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka mielonego kuminu
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • Pęczek różnych ziół (natka, koperek, kolendra)
  • 7-8 łyżek bułki tartej
  • 2 łyżki mąki
  • olej rzepakowy
  • sól, pieprz
Ser kremowy z ziołami
Ser kremowy śmietankowy <!-- bloczki -->
w tym przepisie użyj

Przepis:

  1. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju, dodaj cebulę pokrojoną w kostkę oraz drobno posiekany czosnek.
  2. Na patelnię dodaj przyprawy: kumin, kolendrę oraz paprykę. Smaż chwilę dla wydobycia smaku.
  3. Dodaj cieciorkę. Smaż do momentu, aż cieciorka stanie się delikatnie chrupiąca. W międzyczasie z ziół oderwij poszczególne listki, zostawiając łodyżki. Łodyżki drobno posiekaj i dodaj na patelnię.
  4. Ściągnij wszystko z patelni i zblenduj tak, żeby cieciorka miała małe, ale wyczuwalne kawałki. Nie blenduj na jednolitą masę. Pozostaw do ostudzenia.
  5. W międzyczasie połącz serki Hochland. Możesz serek od razu wyłożyć na talerz i ozdobić go listkami ziół.
  6. Do ostudzonej masy z ciecierzycy dodaj surowe jajko, bułkę tartą, dopraw solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj dokładnie.
  7. W rondelku rozgrzej 2 cm warstwę oleju, do temperatury 175 stopni.
  • #Danie lekkie
  • #Średnie
  • #Danie warzywne
  • #Śniadanie

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.