ROLADKI Z BOCZKIEM
1:00
Łatwe
4

ROLADKI Z BOCZKIEM

SKŁADNIKI:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 80 g gęstej śmietany
  • Sól i pieprz
  • Pęczek szczypiorku
  • 1 opakowanie sera kremowego ze szczypiorkiem w plastrach Hochland
  • 100 g boczku pokrojonego w kostkę
Ser kremowy ze szczypiorkiem
w tym przepisie użyj

PRZEPIS:

Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu i posiekaną połową szczypiorku. Ciasto francuskie rozwinąć, rozsmarować na nim śmietanę, rozłożyć plasterki sera i posypać równomiernie boczkiem. Zwinąć ciasno jak roladę, od dłuższego boku, następnie powstałą roladę pokroić w plastry (ok 1,5 – 2 cm). Ułożyć je płasko na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 20 minut w 220 st. C. Smacznego!
  • #Łatwe
  • #Przekąska
  • #Danie mięsne
  • #Danie mięsno warzywne
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.