Mus czekoladowy z daktylami i Serem kremowym Hochland z korzenną kruszonką i konfiturą pomarańczową
0:15
Łatwe
3

Mus czekoladowy z daktylami i Serem kremowym Hochland z korzenną kruszonką i konfiturą pomarańczową

Składniki

  • 200 g suszonych daktyli bez pestek
  • 150 ml mleka skondensowanego
  • 3 łyżki kakao
  • 5 trójkątów Sera kremowego Hochland śmietankowego
  • 100 g maślanych ciastek
  • 1 łyżka przyprawy korzennej
  • 1 czubata łyżka masła
  • konfitura pomarańczowa
Ser kremowy śmietankowy
w tym przepisie użyj

 

1. Daktyle zblenduj z mlekiem skondensowanym i serem kremowym Hochland na gładki krem. Dodaj do niego kakao i jeszcze chwile blenduj do połączenia składników.

2. Na patelni rozpuść masło i przesmaż na nim pokruszone ciastka razem z przyprawą korzenną.

3. Mus czekoladowy podawaj na wierzchu z kruszonką korzenną i łyżką konfitury pomarańczowej.

  • #Deser
  • #Łatwe
  • #Przekąska

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.