1:00
Średnie
2

Bliny z pastą z wędzonej ryby

Składniki:

  • 150g mąki gryczanej
  • 150g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka cukru
  • 7g suszonych drożdży lub 25g świeżych drożdży
  • 450 ml ciepłego mleka (krowiego lub roślinnego)
  • Kremowy serek Hochland śmietankowy w bloczku
  • Wędzony pstrąg lub makrela
  • Koperek
  • Skórka z cytryny
  • Olej rzepakowy
  • Szczypta soli
Ser kremowy śmietankowy <!-- bloczki -->
w tym przepisie użyj

Przepis:

1. Wymieszaj ze sobą mąki, sól, drożdże oraz cukier, dodaj jajko, następnie ciepłe mleko. Połącz w jednolitą masę.

2. Odstaw masę do wyrośnięcia, na około 30-45 minut.

3. Oskub rybę z ości, zblenduj z serkami, solą, pieprzem oraz skórką z cytryny.

4. Na patelni rozgrzej olej i smaż małe bliny.

5. Podawaj z pastą z ryby z dodatkiem koperku.

 

Tipy z odcinka 5 „Bliny z pastą z serka i wędzonej ryby”

#zostań w domu i podróżuj kulinarnie z Hochland

  • Wędzone ryby przechowuj w lodówce zawinięte w papier pergaminowy lub umieszone w szklanym naczyniu. Odpowiednie przechowywanie przedłuży ich świeżość do 3 – 4 tygodni.
  • Cytrusy na czas transportu zabezpieczane są ogromną ilością konserwantó By pozbyć się substancji chemicznych z powierzchni owoca, przed użyciem skórkę
  • sparz we wrzątku.
  • Usmażone bliny możesz mrozić do 3 miesięcy.
  • #Średnie
  • #Danie mięsne
  • #Obiad

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.