Bliny z pastą z wędzonej ryby
Składniki:
- 150g mąki gryczanej
- 150g mąki pszennej
- 1 jajko
- 1 łyżeczka cukru
- 7g suszonych drożdży lub 25g świeżych drożdży
- 450 ml ciepłego mleka (krowiego lub roślinnego)
- Kremowy serek Hochland śmietankowy w bloczku
- Wędzony pstrąg lub makrela
- Koperek
- Skórka z cytryny
- Olej rzepakowy
- Szczypta soli
w tym przepisie użyj
Przepis:
1. Wymieszaj ze sobą mąki, sól, drożdże oraz cukier, dodaj jajko, następnie ciepłe mleko. Połącz w jednolitą masę.
2. Odstaw masę do wyrośnięcia, na około 30-45 minut.
3. Oskub rybę z ości, zblenduj z serkami, solą, pieprzem oraz skórką z cytryny.
4. Na patelni rozgrzej olej i smaż małe bliny.
5. Podawaj z pastą z ryby z dodatkiem koperku.
Tipy z odcinka 5 „Bliny z pastą z serka i wędzonej ryby”
#zostań w domu i podróżuj kulinarnie z Hochland
- Wędzone ryby przechowuj w lodówce zawinięte w papier pergaminowy lub umieszone w szklanym naczyniu. Odpowiednie przechowywanie przedłuży ich świeżość do 3 – 4 tygodni.
- Cytrusy na czas transportu zabezpieczane są ogromną ilością konserwantó By pozbyć się substancji chemicznych z powierzchni owoca, przed użyciem skórkę
- sparz we wrzątku.
- Usmażone bliny możesz mrozić do 3 miesięcy.
- #Średnie
- #Danie mięsne
- #Obiad
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.