KREMOWE RISOTTO Z RESZTKAMI WARZYW (przepis wegetariański)
Składniki:
- 200 g ryżu (najlepiej na risotto, typ arborio)
- Cebula
- Ząbek Czosnku
- 1 litr ciepłej wody z 50 g rozpuszczonego masła
- 2 łyżki masła
- Warzywa (np. pieczarki, kawałek cukinii)
- 2 serki topione z Hochland Mixtett 4 sery oraz 1 śmietankowy
- Garść orzechów pini lub pistacji
- Sól
- Pieprz

w tym przepisie użyj
Przygotowanie:
- Na maśle podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek.
- Dodaj dowolnie pokrojone warzywa: pieczarki i cukinię, dopraw solą oraz pieprzem.
- Następnie wsyp ryż i smaż na średnim ogniu, aż stanie się szklisty.
- Podlej ryż pierwszą szklanką wody z masłem. Dolewaj stopniowo więcej, gdy ryż wchłonie poprzednią porcję. Mieszaj co chwilę. Ryż ma być al dente.
- Po dodaniu ostatniej szklanki wody z masłem ściągnij risotto z ognia, następnie dodaj wszystkie serki HOCHLAND i wymieszaj dokładnie.
- Udekoruj kremowe risotto orzechami.
Tipy z odcinka 8 „risotto z resztkami warzyw”
#zostań w domu i podróżuj kulinarnie z Hochland
- Jeśli nie masz bulionu, którym tradycyjnie podlewa się gotujące się risotto, możesz użyć ciepłej wody z roztopionym masłem.
- Kremowość, która jest charakterystyczna dla dobrego risotto uzyskasz poprzez aromatyczny dodatek serka Hochland.
- Risotto to wspaniałe danie pozwalające Ci „zutylizować” warzywa, które akurat masz w domu np. ostatni kawałek cukinii lub pieczarki.
- #Łatwe
- #Danie warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.