Zupa krem z batatów z Serem Hochland i ziołową oliwą
Składniki:
- 3 duże bataty
- 1,5 litra bulionu warzywnego
- sól, pieprz
- 1 biała cebula
- 3 ząbki czosnku
- masło klarowane
- gałka muszkatołowa
- Ser kremowy Hochland w kubeczku – ziołowy
- oliwa z oliwek
- pęczek szczypiorku
- pęczek tymianku
- kilka listków mięty
Przepis:
1. Cebule i czosnek posiekaj a następnie przesmaż je na patelni z masłem klarowanym.
2. W tym czasie obierz bataty ze skóry i pokrój je w mniejsza kostkę. Dodaj je do patelni z cebulą i smaż około 5 minut.
3. W garnku zagotuj bulion, dodaj do niego zawartość patelni z batatami i gotuj przez około 8-10 minut.
4. Po tym czasie dodaj do garnka ser kremowy Hochland, gotuj do momentu rozpuszczenia się go a następnie zblednie całość.
5. W misie blendera umieść oliwę z oliwek razem z ziołami i zmiksuj.
6. Krem z batatów podawaj z ziołowa oliwą.
- #Łatwe
- #Danie warzywne
- #Zupa
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.