Mus czekoladowy z daktylami i Serem kremowym Hochland z korzenną kruszonką i konfiturą pomarańczową
Składniki:
- 200 g suszonych daktyli bez pestek
- 150 ml mleka skondensowanego
- 3 łyżki kakao
- 5 trójkątów Sera kremowego Hochland śmietankowego
- 100 g maślanych ciastek
- 1 łyżka przyprawy korzennej
- 1 czubata łyżka masła
- konfitura pomarańczowa
w tym przepisie użyj
Przepis:
1. Daktyle zblenduj z mlekiem skondensowanym i serem kremowym Hochland na gładki krem. Dodaj do niego kakao i jeszcze chwile blenduj do połączenia składników.
2. Na patelni rozpuść masło i przesmaż na nim pokruszone ciastka razem z przyprawą korzenną.
3. Mus czekoladowy podawaj na wierzchu z kruszonką korzenną i łyżką konfitury pomarańczowej.
- #Deser
- #Łatwe
- #Przekąska
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.