ROLADKI Z BOCZKIEM
SKŁADNIKI:
- Opakowanie ciasta francuskiego
- 80 g gęstej śmietany
- Sól i pieprz
- Pęczek szczypiorku
- 1 opakowanie sera kremowego ze szczypiorkiem w plastrach Hochland
- 100 g boczku pokrojonego w kostkę
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Śmietanę wymieszać ze szczyptą soli, pieprzu i posiekaną połową szczypiorku. Ciasto francuskie rozwinąć, rozsmarować na nim śmietanę, rozłożyć plasterki sera i posypać równomiernie boczkiem. Zwinąć ciasno jak roladę, od dłuższego boku, następnie powstałą roladę pokroić w plastry (ok 1,5 – 2 cm). Ułożyć je płasko na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia, piec ok. 20 minut w 220 st. C. Smacznego!
- #Łatwe
- #Przekąska
- #Danie mięsne
- #Danie mięsno warzywne
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.