PIECZARKI Z KREMOWYM FARSZEM
SKŁADNIKI:
- 6 dużych pieczarek
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 500 g mielonego mięsa z indyka
- 3 trójkąciki sera kremowego Hochland z krążka Grzybobranie
- świeży szczypiorek
- masło klarowane
- 100 g bułki tartej
- 20 pomidorków koktajlowych
- kiść czerwonych winogron bezpestkowych
- sól, pieprz
- oliwa z oliwek
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
- Na maśle klarowanym przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia. Na sam koniec dodaj serki kremowe, smaż do momentu rozpuszczenia; oraz posiekany szczypiorek i dopraw wszystko solą i pieprzem.
- Wytnij ogonki z pieczarek i do każdej przełóż farsz. Wierzch posyp bułką tartą.
- Tak przygotowane pieczarki przełóż do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrop oliwą z oliwek i zapiekaj przez około 10-12 minut w 180 stopniach.
- #Przekąska
- #Średnie
- #Danie mięsno warzywne
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.