1:00
Średnie
2

PIECZARKI Z KREMOWYM FARSZEM

SKŁADNIKI:

  • 6 dużych pieczarek
  • 1 cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 500 g mielonego mięsa z indyka
  • 3 trójkąciki sera kremowego Hochland z krążka Grzybobranie
  • świeży szczypiorek
  • masło klarowane
  • 100 g bułki tartej
  • 20 pomidorków koktajlowych
  • kiść czerwonych winogron bezpestkowych
  • sól, pieprz
  • oliwa z oliwek
Ser kremowy Grzybobranie <!-- trojkaty -->
w tym przepisie użyj

PRZEPIS:

  1. Na maśle klarowanym przesmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone i smaż do zrumienienia. Na sam koniec dodaj serki kremowe, smaż do momentu rozpuszczenia; oraz posiekany szczypiorek i dopraw wszystko solą i pieprzem.
  2. Wytnij ogonki z pieczarek i do każdej przełóż farsz. Wierzch posyp bułką tartą.
  3. Tak przygotowane pieczarki przełóż do naczynia żaroodpornego razem z pomidorkami i winogronami. Całość skrop oliwą z oliwek i zapiekaj przez około 10-12 minut w 180 stopniach.
  • #Przekąska
  • #Średnie
  • #Danie mięsno warzywne
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.