Wegetariański bigos z czerwonej kapusty z Serem kremowym Hochland
Składniki:
- 2 czerwone cebule
- 1 główka czerwonej kapusty
- 150 ml czerwonego wina
- 300 ml bulionu warzywnego
- 3 ząbki czosnku
- sól, pieprz
- 150 ml passaty pomidorowej
- 5 suszonych śliwek
- oliwa z oliwek
- 2 bloczki sera kremowego Hochland śmietankowego
w tym przepisie użyj
Przepis:
1. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Kapustę poszatkuj.
2. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek a następnie przesmaż na niej cebulę oraz czosnek.
3. Gdy cebula się zeszkli, dodaj na patelnię poszatkowaną czerwoną kapustę, suszone śliwki, bulion, czerwone wino oraz passatę pomidorową – gotuj całość, aż kapusta zmięknie.
4. Pod koniec gotowania dodaj ser kremowy Hochland i poczekaj aż się dokładnie rozpuści.
5. Na sam koniec dopraw solą oraz pieprzem.
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.