Wegetariański bigos z czerwonej kapusty z Serem kremowym Hochland
1:00
Średnie
4

Wegetariański bigos z czerwonej kapusty z Serem kremowym Hochland

Składniki

  • 2 czerwone cebule
  • 1 główka czerwonej kapusty
  • 150 ml czerwonego wina
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • 3 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • 150 ml passaty pomidorowej
  • 5 suszonych śliwek
  • oliwa z oliwek
  • 2 bloczki sera kremowego Hochland śmietankowego
Ser kremowy śmietankowy <!-- bloczki -->
w tym przepisie użyj

 

1. Cebulę oraz czosnek posiekaj drobno. Kapustę poszatkuj.

2. W garnku rozgrzej oliwę z oliwek a następnie przesmaż na niej cebulę oraz czosnek.

3. Gdy cebula się zeszkli, dodaj na patelnię poszatkowaną czerwoną kapustę, suszone śliwki, bulion, czerwone wino oraz passatę pomidorową – gotuj całość, aż kapusta zmięknie.

4. Pod koniec gotowania dodaj ser kremowy Hochland i poczekaj aż się dokładnie rozpuści.

5. Na sam koniec dopraw solą oraz pieprzem.

  • #Średnie
  • #Danie warzywne
  • #Obiad

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.