FONDUE Z SERKA KREMOWEGO
SKŁADNIKI:
- 2 bloczki sera kremowego pieczarkowego Hochland
- 100 ml wina białego wytrawnego
- Paluszki grissini
- Szynka parmeńska
- Opcjonalnie owoce lub inne dodatki wg uznania
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Sery pokroić, umieścić w rondelku, dodać odrobinę wina i podgrzewać na małym ogniu, często mieszając do momentu rozpuszczenia. Dolać resztę wina i energicznie mieszając podgrzewać jeszcze chwilę do połączenia składników w kremowy sos. Przełożyć sos do naczynia do fondue, podawać z paluszkami grissini owiniętymi w szynkę. Smacznego!
- #Łatwe
- #Przekąska
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.