
Mus karmelowy na bazie bezy włoskiej i sera kremowego Hochland śmietankowy z kruszonką z czerstwego chleba z owocami leśnymi
Składniki:
- 2 białka
- tabliczka karmelowej czekolady
- 100g cukru
- bloczek sera kremowego Hochland Śmietankowy
- 100 ml mleka 3,2%
- kromka czerstwego chleba
- łyżka brązowego cukru
- owoce leśne: maliny, borówki, jeżyny itp.

Przepis:
1. W garnku połącz 100g cukru i 50 ml wody i gotuj do czasu powstania syropu.
2. Ubij dwa białka, a gdy zaczną sztywnieć dolewaj cienkim strumieniem zrobiony wcześniej syrop cukrowy. Miksuj całość do ostygnięcia masy do temperatury pokojowej.
3. W kąpieli wodnej roztop czekoladę karmelową z serem kremowym Hochland oraz mlekiem, gdy powstanie jednolita masa porcjami przelewaj ją do ubitych białek – połącz wszystko szpatułką silikonową.
4. Kromkę czerstwego chleba pokrój na drobne kawałki, przełóż na suchą patelnię z dodatkiem łyżki brązowego cukru i smaż do momentu rozpuszczenia cukru i zarumienienia pieczywa.
5. Podawaj w pucharku/szklance – najpierw nałóż mus karmelowy, następnie wsyp kruszonkę z czerstwego chleba, a całość przykryj owocami leśnymi.
- #Deser
- #Łatwe
- #Przekąska
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.