Mus karmelowy na bazie bezy włoskiej i sera kremowego Hochland śmietankowy z kruszonką z czerstwego chleba z owocami leśnymi
0:30
Łatwe
2

Mus karmelowy na bazie bezy włoskiej i sera kremowego Hochland śmietankowy z kruszonką z czerstwego chleba z owocami leśnymi

Składniki:

  • 2 białka
  • tabliczka karmelowej czekolady
  • 100g cukru
  • bloczek sera kremowego Hochland Śmietankowy
  • 100 ml mleka 3,2%
  • kromka czerstwego chleba
  • łyżka brązowego cukru
  • owoce leśne: maliny, borówki, jeżyny itp.
Ser kremowy śmietankowy <!-- bloczki -->
w tym przepisie użyj

 

Przepis:

1. W garnku połącz 100g cukru i 50 ml wody i gotuj do czasu powstania syropu.

2. Ubij dwa białka, a gdy zaczną sztywnieć dolewaj cienkim strumieniem zrobiony wcześniej syrop cukrowy. Miksuj całość do ostygnięcia masy do temperatury pokojowej.

3. W kąpieli wodnej roztop czekoladę karmelową z serem kremowym Hochland oraz mlekiem, gdy powstanie jednolita masa porcjami przelewaj ją do ubitych białek – połącz wszystko szpatułką silikonową.

4. Kromkę czerstwego chleba pokrój na drobne kawałki, przełóż na suchą patelnię z dodatkiem łyżki brązowego cukru i smaż do momentu rozpuszczenia cukru i zarumienienia pieczywa.

5. Podawaj w pucharku/szklance – najpierw nałóż mus karmelowy, następnie wsyp kruszonkę z czerstwego chleba, a całość przykryj owocami leśnymi.

  • #Deser
  • #Łatwe
  • #Przekąska

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.