Kopytka z Serem Hochland z ricottą i konfiturą pomarańczową
Składniki:
- 1 kg ugotowanych i delikatnie ostudzonych ziemniaków
- 250 g mąki ziemniaczanej
- 3 bloczki Sera kremowego Hochland – śmietankowy
- sól
- 150 g konfitury pomarańczowej
- garść obranych pistacji
- 100 g sera ricotta
Przepis:
1. Z ugotowanych i delikatnie ostudzonych ziemniaków zrób puree. Następnie dodaj do nich mąkę, sól i ser kremowy Hochland – dokładnie zagnieć ciasto. Jeśli się za bardzo klei możesz dosypać niewielka ilość mąki.
2. Podziel ciasto na 4 części i z każdej z nich uformuj podłużny walec. Wykrawaj kopytka.
3. Gotuj je w osolonej wodzie minutę od momentu wypłynięcia ich na wierzch.
4. Tak przygotowane kopytka podawaj z konfiturą pomarańczową i pokruszonych serem ricotta.
- #Danie lekkie
- #Średnie
- #Obiad
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.