MAKARON Z SOSEM SEROWYM I BROKUŁAMI
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie makaronu tagliatelle (0,5 kg)
- 1 opakowanie sera kremowego Hochland w bloczku z ziołami
- 1 brokuł
- 20 dag wędzonego boczku
- 250 ml śmietanki 12%
- ząbek czosnku
- Pieprz, sól
PRZEPIS:
Makaron ugotować al dente. Brokuły zblanszować (podzielić na różyczki, umieścić na sitku, sitko włożyć do garnka z gotująca się wodą i blanszować 1-2 minuty). Na patelni podsmażyć pokrojony w kosteczkę boczek, następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Do ugotowanego makaronu przełożyć brokuły, dodać podsmażony boczek z czosnkiem. Śmietankę podgrzać w rondelku, dodać ser kremowy Hochland, wymieszać do połączenia składników. Mieszankę wlać do naczynia z makaronem i pozostałymi składnikami. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
Smacznego!
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Danie mięsne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.