CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
SKŁADNIKI:
- Ok. 12 rurek makaronu cannelloni
- 2 łyżki oliwy
- 250 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
- 1 krążek sera kremowego śmietankowego Hochland
- 200 ml śmietanki
- Sól i pieprz do smaku
- 1/2 opakowania sera kremowego w plastrach śmietankowego Hochland (4 plastry)
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Na oliwie podsmażyć posiekany drobno czosnek, dodać szpinak, chwilę podgrzewać. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać rozdrobnione serki z krążka śmietankowego, dokładnie wymieszać aż serki się rozpuszczą. Gotową masą nadziać rurki makaronu, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietanką i przykryć naczynie folią aluminiową. Piec ok. 30 minut w 180 st. C, następnie zdjąć folię i na wierzchu poukładać plasterki sera. Piec kolejne 15 minut, tym razem bez przykrycia. Smacznego!
- #Łatwe
- #Danie warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
podobne przepisy
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.