CANNELLONI ZE SZPINAKIEM
1:00
Łatwe
2

CANNELLONI ZE SZPINAKIEM

SKŁADNIKI:

  • Ok. 12 rurek makaronu cannelloni
  • 2 łyżki oliwy
  • 250 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 krążek sera kremowego śmietankowego Hochland
  • 200 ml śmietanki
  • Sól i pieprz do smaku
  • 1/2 opakowania sera kremowego w plastrach śmietankowego Hochland (4 plastry)
Ser kremowy Śmietankowy
w tym przepisie użyj

PRZEPIS:

Na oliwie podsmażyć posiekany drobno czosnek, dodać szpinak, chwilę podgrzewać. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dodać rozdrobnione serki z krążka śmietankowego, dokładnie wymieszać aż serki się rozpuszczą. Gotową masą nadziać rurki makaronu, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać śmietanką i przykryć naczynie folią aluminiową. Piec ok. 30 minut w 180 st. C, następnie zdjąć folię i na wierzchu poukładać plasterki sera. Piec kolejne 15 minut, tym razem bez przykrycia. Smacznego!
  • #Łatwe
  • #Danie warzywne
  • #Obiad
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.