CEBULARZE DROŻDŻOWE Z MAKIEM
SKŁADNIKI:
- 250 ml mleka
- 25 g świezych drożdży
- Łyżka cukru
- 500 g mąki
- 60 g masła, stopionego
- 1 jajko
- 1 łyżeczka soli
- 2 bloczki sera kremowego ze szczypiorkiem i cebulką Hochland
- 3-4 duże cebule
- Ok. 3 łyżki oleju
- Sól i pieprz do smaku
- 1-2 łyżki maku
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
W ciepłym mleku rozprowadzić drożdże z cukrem, odstawić na 10 minut. Dodać mąkę, masło, jajko i sól, wyrobić gładkie ciasto. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Podzielić wyrośnięte ciasto na ok. 10-12 porcji, każdą uformować w kulkę i rozwałkować na okrągły placek. Przykryć i odstawić jeszcze na 15 minut. W tym czasie na oleju zeszklić cebulę pokrojoną w cienkie piórka, doprawić solą i pieprzem, wymieszać z makiem. Placki posmarować serkiem, ułożyć na wierzchu cebulę z makiem, piec ok. 15-20 minut w 190 st. C. Smacznego!
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.