OMLET Z SEREM
SKŁADNIKI:
- 3 jajka
- 4 plastry sera kremowego Hochland w plastrach Emmentaler
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki oleju
- 10 dag szynki
- Szczypiorek/ natka pietruszki
- sól, pieprz, bazylia
PRZEPIS:
Żółtka oddzielić od białek. Ubić pianę z białek. Żółtka przyprawić solą, pieprzem oraz bazylią, dolać mleko, a następnie połączyć z ubitymi białkami delikatnie mieszając. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę szynkę. Kiedy będzie zarumieniona, wylać jajka i wsypać pokrojony szczypiorek. Smażyć z jednej strony, a następnie przełożyć na drugą. Jeśli sprawia nam to problem, możemy użyć talerza –na patelni położyć talerz, na którym zmieści się omlet, przełożyć patelnię do góry dnem, a następnie zsunąć omlet z talerza z powrotem na patelnię. Kiedy obie strony będą już zarumienione, na omlecie rozłożyć pokrojoną szynkę oraz plasterki sera. Złożyć na pół i zdjąć z patelni. Można udekorować pietruszką lub szczypiorkiem.
Smacznego!
- #Łatwe
- #Danie lekkie
- #Śniadanie
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.