ZUPA POMIDOROWA Z SERKIEM KREMOWYM
SKŁADNIKI:
- 2 litry wywaru mięsno-warzywnego
- 1 opakowanie sera kremowego Hochland w bloczku śmietankowego
- 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
- 1 papryka
- 2łyżki śmietany 18 %
- natka pietruszki
- bazylia
- przyprawy (koniecznie słodka papryka w proszku)
- grzanka z chleba razowego oraz łyżeczki masła
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Paprykę sparzyć, obrać ze skórki. Do przygotowanego wcześniej wywaru dodać koncentrat, paprykę w proszku, na najdrobniejszej tarce zetrzeć paprykę. W wywarze umieścić kawałki sera kremowego Hochland. Gotować na wolnym ogniu. Pod koniec gotowania posypać posiekaną natka oraz bazylią. Podawać z grzanką z chleba razowego z roztopionym masłem. Opcjonalnie udekorować łyżką śmietany.
Smacznego!
- #Łatwe
- #Danie warzywne
- #Zupa
- #Danie mięsno warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.