Zasmażana rzodkiewka na maśle z kuminem z sałatką z liści rzodkiewki i dressingiem serowym
Składniki:
- 2 pęczki rzodkiewki z liśćmi
- masło klarowane
- sól
- pieprz
- kumin w ziarnach
- Ser kremowy Hochland w trójkącikach – 4 sery
- oliwa z oliwek
- pęczek mięty
Przepis:
1. Rzodkiewki pokrój na ćwiartki.
2. W patelni rozpuść masło klarowane i podsmaż na nim rzodkiewki oraz ziarna kuminu. Na sam koniec dopraw rzodkiewki solą i pieprzem.
3. Liście rzodkiewki dokładnie umyj i osusz.
4. W rondelku rozpuść na niewielkiej ilości oliwy z oliwek ser kremowy Hochland w bloczku. Dodaj pieprz.
5. Na dnie talerza ułóż liście rzodkiewki oraz mięty, skrop je delikatnie oliwa i dopraw sól i pieprzem. Na to połóż rzodkiewki a całość skrop dressingiem serowym .
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.