
Tatar wołowy z ziołowym majonezem na bazie serka kremowego Hochland z ziołami, z dodatkiem grzybów saute i kruszonki z ciastek owsianych
Składniki:
- 150g polędwicy wołowej
- bloczek sera kremowego Hochland z ziołami
- łyżeczka musztardy francuskiej
- oliwa z oliwek
- 5 pieczarek
- jajko
- świeże zioła: mięta, tymianek, bazylia
- masło klarowane
- sól, pieprz
- 30g jogurtu naturalnego
- ciastko owsiane

Przepis:
1. Polędwicę wołową oczyść z błon i posiekaj bardzo drobno.
2. Do posiekanej polędwicy dodaj łyżkę musztardy, sól, pieprz, łyżkę oliwy z oliwek, a następnie wstaw do lodówki.
3. Pieczarki oczyść i pokrój w kostkę, a następnie rozgrzej masło klarowane i przesmaż pieczarki doprawiając je do smaku solą i pieprzem.
4. W misie blendera wbij jedno żółtko, a następnie dodaj jeden bloczek sera kremowego Hochland z ziołami, jogurt naturalny, zioła, łyżkę oliwy z oliwek. Całość zblenduj do uzyskania jednolitej masy.
5. Wyłóż tatar na talerz. Na wierzch wyłóż grzyby saute, a całość posyp ciastkami owsianymi. Podawaj z majonezem ziołowym zrobionym na bazie sera kremowego Hochland.
- #Przekąska
- #Średnie
- #Danie mięsne
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.