Tatar wołowy z ziołowym majonezem na bazie serka kremowego Hochland z ziołami, z dodatkiem grzybów saute i kruszonki z ciastek owsianych
0:30
Średnie
2

Tatar wołowy z ziołowym majonezem na bazie serka kremowego Hochland z ziołami, z dodatkiem grzybów saute i kruszonki z ciastek owsianych

Składniki:

  • 150g polędwicy wołowej
  • bloczek sera kremowego Hochland z ziołami
  • łyżeczka musztardy francuskiej
  • oliwa z oliwek
  • 5 pieczarek
  • jajko
  • świeże zioła: mięta, tymianek, bazylia
  • masło klarowane
  • sól, pieprz
  • 30g jogurtu naturalnego
  • ciastko owsiane
Ser kremowy z ziołami
w tym przepisie użyj

Przepis:

1. Polędwicę wołową oczyść z błon i posiekaj bardzo drobno.

2. Do posiekanej polędwicy dodaj łyżkę musztardy, sól, pieprz, łyżkę oliwy z oliwek, a następnie wstaw do lodówki.

3. Pieczarki oczyść i pokrój w kostkę, a następnie rozgrzej masło klarowane i przesmaż pieczarki doprawiając je do smaku solą i pieprzem.

4. W misie blendera wbij jedno żółtko, a następnie dodaj jeden bloczek sera kremowego Hochland z ziołami, jogurt naturalny, zioła, łyżkę oliwy z oliwek. Całość zblenduj do uzyskania jednolitej masy.

5. Wyłóż tatar na talerz. Na wierzch wyłóż grzyby saute, a całość posyp ciastkami owsianymi. Podawaj z majonezem ziołowym zrobionym na bazie sera kremowego Hochland.

  • #Przekąska
  • #Średnie
  • #Danie mięsne

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.