1:00
Średnie
2

Śniadaniowy warkocz z serem i prosciutto

Składniki

  • Gotowe ciasto francuskie 1 opakowanie
  • Ser kremowy Hochland Gouda z pomidorami i szczypiorkiem 1 kubek
  • Prosciutto 6-8 plastrów
  • Pomidory suszone 6 sztuk
  • Rukola 2 garści
  • Jajko 1 sztuka
  • Woda 2 łyżki
  • Czarny sezam 1 łyżka
Ser kremowy Gouda z pomidorami i szczypiorkiem <!-- kubki -->
w tym przepisie użyj

Jedno opakowanie ciasta francuskiego nacinamy pod skosem po bokach. Następnie wierzch naciętego ciasta smarujemy serem kremowym Hochland Gouda z pomidorami i szczypiorkiem. Na wierzch dodajemy prosciutto, suszone pomidory oraz szpinak. Ciasto ze składnikami zawijamy na przemian tworząc warkocz. Zawiniętą całość smarujemy z wierzchu jednym jajkiem, a kolejno posypujemy czarnuszką. Przygotowane warkocze zapiekamy przez ok. 20 min w 180 stopniach. Smacznego!

  • #Przekąska
  • #Średnie
  • #Danie mięsno warzywne
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.