RISOTTO Z LEŚNYMI GRZYBAMI
1:00
Średnie
2

RISOTTO Z LEŚNYMI GRZYBAMI

SKŁADNIKI:

  • 200 g ryżu arborio
  • 2 szalotki
  • Kilka leśnych grzybów (podgrzybków, prawdziwków, kurek – wedle uznania)
  • 2 łyżki masła
  • 1 litr warzywnego bulionu
  • 3 trójkąty sera kremowego Hochland Grzybobranie w krążku (smaki wedle uznania)
  • Sól i pieprz do smaku
  • Natka pietruszki do przybrania
Ser kremowy Grzybobranie <!-- trojkaty -->
w tym przepisie użyj

PRZEPIS:

Szalotki drobno posiekać, grzyby pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać ryż i podsmażyć go przez chwilę, zalać chochelką bulionu. Gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion, wtedy dodać kolejną porcję bulionu. Powtarzać aż ryż będzie ugotowany al dente. Przy ostatniej porcji bulionu dodać serki i rozpuścić je, aby powstał kremowy sos. Doprawić solą i pieprzem. Podawać risotto posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego!
  • #Średnie
  • #Danie warzywne
  • #Obiad
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.