RISOTTO Z LEŚNYMI GRZYBAMI
SKŁADNIKI:
- 200 g ryżu arborio
- 2 szalotki
- Kilka leśnych grzybów (podgrzybków, prawdziwków, kurek – wedle uznania)
- 2 łyżki masła
- 1 litr warzywnego bulionu
- 3 trójkąty sera kremowego Hochland Grzybobranie w krążku (smaki wedle uznania)
- Sól i pieprz do smaku
- Natka pietruszki do przybrania
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Szalotki drobno posiekać, grzyby pokroić, podsmażyć na maśle. Dodać ryż i podsmażyć go przez chwilę, zalać chochelką bulionu. Gotować na małym ogniu, aż ryż wchłonie bulion, wtedy dodać kolejną porcję bulionu. Powtarzać aż ryż będzie ugotowany al dente. Przy ostatniej porcji bulionu dodać serki i rozpuścić je, aby powstał kremowy sos. Doprawić solą i pieprzem. Podawać risotto posypane świeżą natką pietruszki. Smacznego!
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.