1:30
Średnie
4

PIEROGI Z PIECZONĄ DYNIĄ I SEREM KREMOWYM

Składniki:

  • 500 g mąki pszennej
  • ok. 230 ml ciepłej wody
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka oleju rzepakowego
  • 350 g miąższu z pieczonej dyni hokkaido
  • 2 opakowania serka kremowego gouda z pomidorami i szczypiorkiem Hochland w kubku
  • 2 szalotki
  • szczypta cukru
  • masło klarowane
  • 150 g masła
  • 1 papryczka chilli
  • łyżka posiekanej mięty
Ser kremowy Gouda z pomidorami i szczypiorkiem <!-- kubki -->
w tym przepisie użyj

 

  1. Z mąki, wody, oleju oraz szczypty soli wyrób ciasto i odstaw je pod przykryciem na około 20-30 minut.
  2. Na patelni rozgrzej masło klarowane dodaj posiekaną szalotkę oraz szczyptę cukru i smaż na średnim ogniu około 10 minut.
  3. Miąższ z dyni połącz z serem kremowym i karmelizowaną szalotką. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Nadziewaj pierogi a następnie ugotuj je we wrzącej wodzie do momentu ich wypłynięcia na wierzch.
  5. Na patelni roztop masło i przesmaż na nim chilli. Po tym czasie wrzuć pierogi na patelnię i miętę, smaż przez około 4 minuty.

 

  • #Średnie
  • #Danie warzywne
  • #Obiad

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.