Pieczarkowa rolada z sosem pesto
Składniki:
- Ugotowane lasagne 9 plastrów
- Ricotta 200 g
- Ser kremowy Hochland Grzybobranie 1 krążek
Nadzienie
- Masło 2 łyżki
- Cebula 1 sztuka
- Pieczarki 8 sztuk
- Czosnek 1 ząbek
- Tymianek 1 łyżeczka
- Białe wino wytrawne 1/4 szklanki
- Szpinak 2 garści
Sos
- Świeża bazylia 3 garści
- Czosnek 2 ząbki
- Orzechy włoskie garść
- Starty parmezan 50 g
- Oliwa 1/2 szklanki
- Sól, pieprz
Na patelni roztapiamy 2 łyżki masła i podsmażamy cebulę pokrojoną w pióra Gdy cebula się zeszkli, dodajemy pieczarki. Cebula i pieczarki powinny nabrać pięknego złotego koloru. W kolejnym kroku dodajemy łyżeczkę tymianku, posiekany ząbek czosnku oraz dwie garści jarmużu. Podgrzewamy i zdejmujemy z ognia. Trójkąciki krążka sera Hochland Grzybobranie kroimy na mniejsze części. Na płatach świeżej lasagne układamy wcześniej przygotowany farsz oraz posiekany ser, doprawiamy solą, zawijamy i układamy w naczyniu żaroodpornym. Na koniec przygotowujemy sos serowy. W rondelku roztapiamy ser kremowy Hochland śmietankowy w 500 ml mleka, cały czas mieszając, żeby sos był gładki. Tak przygotowanym sosem
polewamy lasagne i zapiekamy 10 min w 180 stopniach i gotowe. Smacznego !
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.