PASZTECIKI Z SEREM
SKŁADNIKI:
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 opakowanie sera kremowego Hochland w bloczku z salami
- 2 łyżki masła
- 3 żółtka (1 do posmarowania ciasta)
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżka wody
- natka pietruszki do dekoracji
PRZEPIS:
Mąkę z proszkiem do pieczenia przesiać do większego naczynia. Dodać masło. Posiekać. Żółtka ubić i wlać je do ciasta razem z łyżką wody. Wyrobić ciasto. Podzielić na kilka porcji, każdą z nich rozwałkować na cienki placek o średnicy 7 cm. Na środku każdego z nich układać łyżkę sera kremowego Hochland, zawinąć ciasto po obu stronach, zlepić na górze. Sąsiednie równoległe boki również ze sobą zlepić, aby zapobiec wylaniu nadzienia. Używając ostrego noża, paszteciki naciąć kilkakrotnie, a wierzch każdego posmarować roztrzepanym żółtkiem. Piec w 200 stopniach przez ok. 10 minut. Gotowe posypać natką pietruszki.
Smacznego!
- #Przekąska
- #Średnie
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.