MINI PIZZE Z RUKOLĄ I POMIDORKAMI
SKŁADNIKI:
- 500 g mąki pszennej
- 1 opakowanie drożdży instant
- 200 ml letniego mleka lub wody
- Łyżeczka cukru
- Łyżeczka soli
- Kilka łyżek oliwy
- Ser kremowy w krążku Hochland z szynką
- Pomidorki koktajlowe
- Świeża rukola
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą, dodać mleko lub wodę oraz oliwę. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Ciasto podzielić (w zależności od preferowanej wielkości pizzerinek) na 4-8 części, każdą rozwałkować na cienki placek, posmarować serem (trójkąt lub 1/2 trójkąta na każdy placek), obłożyć pomidorkami i piec ok. 4-5 minut na górnej szynie piekarnika rozgrzanego do 250 st. C (grzanie góra-dół). Gotowe pizze udekorować świeżą rukolą i skropić oliwą. Smacznego!
- #Przekąska
- #Danie lekkie
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.