MINI PIZZE Z RUKOLĄ I POMIDORKAMI
1:00
Średnie
2

MINI PIZZE Z RUKOLĄ I POMIDORKAMI

SKŁADNIKI:

  • 500 g mąki pszennej
  • 1 opakowanie drożdży instant
  • 200 ml letniego mleka lub wody
  • Łyżeczka cukru
  • Łyżeczka soli
  • Kilka łyżek oliwy
  • Ser kremowy w krążku Hochland z szynką
  • Pomidorki koktajlowe
  • Świeża rukola
Ser kremowy z szynką <!-- trojkaty -->
w tym przepisie użyj

PRZEPIS:

Mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą, dodać mleko lub wodę oraz oliwę. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na ok. godzinę. Ciasto podzielić (w zależności od preferowanej wielkości pizzerinek) na 4-8 części, każdą rozwałkować na cienki placek, posmarować serem (trójkąt lub 1/2 trójkąta na każdy placek), obłożyć pomidorkami i piec ok. 4-5 minut na górnej szynie piekarnika rozgrzanego do 250 st. C (grzanie góra-dół). Gotowe pizze udekorować świeżą rukolą i skropić oliwą. Smacznego!
  • #Przekąska
  • #Danie lekkie
  • #Średnie
  • #Danie warzywne
  • #Obiad
  • #Kolacja

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.