Krem z białych warzyw z blanszowanymi warzywami
Składniki
- 2 bloczki sera kremowego Hochland Śmietankowy
- 1 biała cebula
- 1 łyżka oleju
- 1 kalafior
- 1 duży seler
- 2 pietruszki
- 1 ziemniak
- 1,5 l bulionu warzywnego
- liść laurowy
- 3 ziarenka ziela angielskiego
- świeżo zmielona gałka muszkatołowa
- sól, pieprz
Dodatkowo
- brokuł, kalafior (tylko różyczki)
- 2 marchewki pokrojone w kostkę
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- natka pietruszki do podania
w tym przepisie użyj
Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy obrane i pokrojone warzywa, zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy za wyjątkiem gałki muszkatołowej i gotujemy pod przykryciem 40 minut. Wyławiamy ziele angielskie i liść laurowy. Dodajemy gałkę, ser kremowy śmietankowy i miksujemy na gładki krem. Brokuł, kalafior oraz marchewkę blanszujemy na oliwie. Krem z białych warzyw podajemy z blanszowanymi warzywami oraz posypujemy pietruszką.
- #Łatwe
- #Danie warzywne
- #Zupa
- #Obiad
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.