Krem z białych warzyw z blanszowanymi warzywami
0:55
Łatwe
6

Krem z białych warzyw z blanszowanymi warzywami

Składniki

  • 2 bloczki sera kremowego Hochland Śmietankowy
  • 1 biała cebula
  • 1 łyżka oleju
  • 1 kalafior
  • 1 duży seler
  • 2 pietruszki
  • 1 ziemniak
  • 1,5 l bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • 3 ziarenka ziela angielskiego
  • świeżo zmielona gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Dodatkowo

  • brokuł, kalafior (tylko różyczki)
  • 2 marchewki pokrojone w kostkę
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • natka pietruszki do podania
Ser kremowy śmietankowy <!-- bloczki -->
w tym przepisie użyj

 

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy obrane i pokrojone warzywa, zalewamy bulionem, dodajemy przyprawy za wyjątkiem gałki muszkatołowej i gotujemy pod przykryciem 40 minut. Wyławiamy ziele angielskie i liść laurowy. Dodajemy gałkę, ser kremowy śmietankowy i miksujemy na gładki krem. Brokuł, kalafior oraz marchewkę blanszujemy na oliwie. Krem z białych warzyw podajemy z blanszowanymi warzywami oraz posypujemy pietruszką.

  • #Łatwe
  • #Danie warzywne
  • #Zupa
  • #Obiad

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.