Koperty z ciasta francuskiego z brokułami
Składniki
- 1 arkusz ciasta francuskiego
- 1 brokuł
- 1 krążek sera Mixtett Hochland
- 1 jajko
- Świeżo zmielony pieprz
- sól
w tym przepisie użyj
Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku 6 minut. Przecedzamy. Ciasto francuskie kroimy na równe kwadraty o boku około 12 cm. Na każdy kawałek nakładamy trójkąciki sera Mixtett i kawałki brokułu, następnie zawijamy w kopertę. Smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok. 15 minut (do zarumieniania) w 190 °C.
- #Łatwe
- #Przekąska
- #Danie lekkie
podobne przepisy
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.