GRZYBOWO-SEROWE NALEŚNIKI
SKŁADNIKI:
- 1 jajko
- 1 szklanka mąki
- 1 szklanka mleka
- 1 szklanka wody gazowanej
- łyżka oleju
- 1 kg borowików/pieczarek
- ser kremowy Hochland Z borowikami (Kwartett lub Grzybobranie)
- sól, pieprz
w tym przepisie użyj
PRZEPIS:
Robimy ciasto na naleśniki mieszając mąkę z mlekiem, jajkiem i wodą gazowaną. Dodajemy do ciasta szczyptę soli i łyżkę oleju (by naleśniki nie przywierały do patelni). Smażymy cienkie naleśniki wylewając na patelnię małą ilość ciasta. Grzyby czyścimy, kroimy na mniejsze kawałki i smażymy na patelni na odrobinie oleju. Kiedy woda wyparuje, dodajemy ser kremowy, sól i pieprz. Przekładamy farsz na naleśniki i zawijamy. Możemy podpiec je jeszcze chwilę na patelni, by zrobiły się rumiane. Smacznego!
- #Średnie
- #Danie warzywne
- #Obiad
- #Kolacja
Kontakt
Pytania? Sugestie?
Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.