Grillowana cykoria z sosem serowo-balsamicznym i prażonym kuminem
0:30
Łatwe
2

Grillowana cykoria z sosem serowo-balsamicznym i prażonym kuminem

Składniki

  • 4 cykorie
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz
  • 1 cytryna
  • 2 ząbki czosnku

Sos serowo-balsamicznym

  • 4 łyżki kremu balsamicznego
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego
  • 6 trójkątów sera kremowego Hochland cztery sery
  • biały pieprz

Dodatkowo

  • ziarna kuminu
Ser kremowy Cztery Sery
w tym przepisie użyj

 

1. Cykorię umyj dokładnie i osusz papierowym ręcznikiem. Przekrój każdą na pół.

2. W misce połącz oliwę z oliwek, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z 1 cytryny oraz sól i pieprz. W tak przygotowanej mieszance zanurz każdy kawałek cykorii.

3. Połóż cykorię na rozgrzanego grilla i grillu przez około 5-7 minut.

4. W tym czasie przygotuj sos: Bulion zagotuj w garnku, następnie dodaj do niego trójkąty sera kremowego Hochland. Gdy te się rozpuszczą dodaj jogurt naturalny, krem balsamiczny oraz biały pieprz, a następnie dokładnie wymieszaj ściągając sos z ognia.

5. Na sam koniec na rozgrzanej, suchej patelni przypraż kumin, aż zacznie intensywnie pachnieć.

6. Cykorię podawaj z sosem serowo- balsamicznym i prażonym kuminem.

  • #Łatwe
  • #Danie warzywne
  • #Grill

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.