Ciasteczka z dziurką nadziewane Serem kremowym Hochland i konfiturą z dzikiej róży
0:50
Łatwe
10

Ciasteczka z dziurką nadziewane Serem kremowym Hochland i konfiturą z dzikiej róży

Składniki

  • 500 g mąki pszennej
  • 250 g miękkiego masła
  • 2 żółtka
  • 100 g cukru
  • konfitura z dzikiej róży
  • ser kremowy Hochland Ementaler w kubku
Ser kremowy Emmentaler
w tym przepisie użyj

 

1. W misce przesiej mąkę, dodaj pokrojone na małe kawałki masło, dwa żółtka oraz cukier i wszystko bardzo szybko połącz za pomocą dłoni.

2. Tak przygotowane ciasto, zawiń w folię spożywczą i wstaw na co najmniej 20 minut do lodówki.

3. Po tym czasie rozwałkuj cienko i wykrój z niego krążki. W połowie ciasteczek zrób w środku małą dziurkę. Tak przygotowane ciasta posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp białym cukrem.

4. Piecz w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 12 minut.

5. Upieczone ciasteczka przekładaj serem kremowym Hochland oraz konfiturą z dzikiej róży, tak aby na dole znajdowało się to bez dziurki a na górze z dziurką.

  • #Deser
  • #Łatwe
  • #Przekąska

Kontakt

Pytania? Sugestie?

Chcesz się podzielić z nami swoją opinią lub zadać pytanie? Skorzystaj z formularza kontaktowego, a my odpowiemy na Twoją wiadomość. W przypadku zgłaszania reklamacji prosimy o podanie numeru partii reklamowanego produktu, informacja ta ułatwi i w znaczący sposób przyspieszy udzielenie odpowiedzi.